Rocky road

18-10-2020

Vandaag een zoet gerechtje die super snel gemaakt is, maar wel eventjes moet opstijven in de koelkast. Ik heb gekozen om vandaag eens een variant van een rocky road te maken. Het receptje heb ik al vaak gemaakt op verschillende kookworkshops en het wordt daar altijd gesmaakt. Daarom dat ik het ook graag eens deel.

Rocky Road is eigenlijk verschillende zaken dat je laat opstijven in pure chocolade. Dit hebben we ook eens gedaan bij de chocolat bark. Maar hier wordt het meer een soort koekje. De rocky road wordt gemaakt met quinoa (meer vezels en eiwitten in het 'koekje'), verschillende noten en voor de knapperigheid voeg ik gepofte rijst en volkoren cornflakes toe.

Alles goed onder elkaar mengen en dan laten opstijven in de koelkast en daarna kan je ervan genieten. Ik heb er alvast van genoten in combinatie met een tasje koffie. Want ik vind dit super lekker!


Rocky Road

Ingrediënten:

  • 100g pure chocolade
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 50g quinoa
  • 25g hazelnoten
  • 25g walnoten
  • 25g gepofte rijst
  • 25g volkoren cornflakes

Bereidingswijze:

  1. Begin met de quinoa te koken zoals vermeldt op de verpakking.
  2. Smelt de chocolade samen met de pindakaas. Voeg de andere ingrediënten en de gekookte quinoa toe en meng alles goed onder elkaar. 
  3. Doe het mengsel in een schaal waar je eerst wat plastiekfolie ingelegd hebt. Duw het in de vorm en laat het opstijven in de koelkast.
  4. Haal de rocky road uit de vorm en snijd deze in stukjes. Serveer een stukje samen met wat koffie of iets anders en geniet ervan!

Smakelijk,

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?