Red velvet pancakes
26-05-2020
Pannenkoekjes smaken altijd en als ontbijt al zeker. We hebben er dan ook al verschillende staan op onze blog zoals deze luchtige American pancakes, pannenkoeken met chocolade, havermoutpannenkoekjes met banaan...
Om onze collectie pannenkoekrecepten uit te breiden voegen we er deze weke ook nog deze red velvet pancakes aan toe. In veel recepten krijgen ze hun mooie rode kleur door het toevoegen van kleurstof, maar dat kun je makkelijk vervangen door rode biet. Niet getreurd als je niet zo'n fan bent van deze groente want de smaak valt nauwelijks op.
Red velvet pancakes
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 ei
- 130 g (volkoren) bloem
- 2 el honing/agave/maple syrup...
- 130 g rode biet (gekookt)
- 130 ml melk
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Meng de honing met het ei en klop het geheel goed los.
- Mix ondertussen de rode biet met melk tot een glad mengsel.
- Voeg het rode bietmengsel toe aan het eimengsel en klop goed.
- Voeg als laatste de bloem beetje bij beetje toe en meng tot een dik vloeibaar geheel. Is het mengsel iets te dik, voeg dan nog een beetje melk toe.
- Doe wat olie in een pan en bak de pannenkoekjes tot ze aan de ene kant blaasje beginnen te krijgen. Draai ze daarna om en bak nog even aan de andere zijde.