Rabarber - aardbeiencrumble
Het klinkt misschien als een dessertje, maar het kan zeker ook als ontbijt. Deze rabarber - aardbeiencrumble maak ik graag nu het terug het seizoen is van rabarber. Ik maak dit reeds een dag op voorhand en dan gewoon nog eens opwarmen als je het wilt eten 's ochtends. Natuurlijk kan je het ook koud eten, want dit is ook overheerlijk.
Als je er een volwaardig ontbijt van wilt maken, combineer het dan met nog een beetje skyr. Deze kan je gewoon puur eten, want het zure van de skyr past perfect bij de crumble. Daarnaast zit het boordevol eiwitten, waardoor dit ontbijtje je ook zal vullen.
De crumble zelf bevat voornamelijk fruit en wordt afgewerkt met een laagje havermout. Dit is een soort deegje die het fruit zal bedekken. Het is dus ook belangrijk dat je dit laagje zeker niet te dik maakt (vind ik zelf moeilijk), want anders zal deze redelijk wak zijn en is het minder een crumble.
Het is zeer snel klaar, want ik heb de voorbereiding ervan gedaan tussen mijn consultaties door. Ik heb het dan de oven ingeschoven en zo ruikt het hele huis ozo lekker (ik zou er bijna al vroeger van beginnen eten). Het leukste eraan is dat ik nu rustig kan opstaan en kan genieten van dit heerlijke ontbijtje. Voor mij een perfect zondagsontbijt (maar zeker ook leuk tijdens de week).
Wil je het receptje ook maken? Kijk dan snel hoe ik dit gedaan heb!
Rabarber - aardbeiencrumble
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 250g rabarber
- 250g aardbeien
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels water
- 30g suiker (of een zoetstof naar keuze)
- 100g havermout
- 1 eetlepel olie
- 50ml halfvolle melk
- 1 ei
Bereidingswijze:
- Snijd de rabarber in stukjes en bak deze gedurende vijf minuten in ene pan samen met de honing en het water.
- Snijd ondertussen de aardbeien in partjes en voeg deze toe aan de gebakken rabarber.
- Meng de vruchten onder elkaar en leg deze op de bodem van een ovenschotel.
- Bestrooi de vruchten met de suiker naar keuze.
- Meng de havermout met de halfvolle melk, de olie en het ei. Zorg ervoor dat dit een soort van deegje wordt.
- Bedek de vruchten met het deeg en let erop dat je het niet te dik legt.
- Bak gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Smakelijk!
Lotte