Quiche tomaat-rozemarijn
Vandaag deel ik met plezier nog een soort quiche. Dit om te zorgen voor wat gezonde inspiratie tijdens het thuis zitten, maar ook omdat quiche zo'n gemakkelijk en leuk alternatief is. Het voordeel van een quiche is natuurlijk dat je dit kan klaarmaken als warme maaltijd, maar het kan ook perfect koud gegeten worden met een slaatje.
Deze quiche (en nog andere) kon je eigenlijk al gisteren vinden in ons nieuw ebook (zondag bakdag), maar toch zet ik hem graag nog eens in de kijker. Dit omdat ik momenteel in mijn quiche periode ben. Ik beloof je, het volgende receptje zal iets anders zijn.
Quiche tomaat-rozemarijn
Ingrediënten:
- 300 g kerstomaten
- 1 stronk prei
- 300 g verse geitenkaas
- 4 eieren
- 1 takje rozemarijn
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed de bodem van een grote springvorm met bevochtigd bakpapier.
- Roer de geitenkaas, de in stukjes gesneden tomaten, de in ringen gesneden prei, de gehakte rozemarijn en de eieren door elkaar.
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Giet het mengsel in de vorm en druk het aan.
- Bak de taart 25 min. af.
- Dien hem warm of koud op.
Tip: je kan ook eerst onze volkoren quichebodem blind voorbakken (10 minuten op 180°C) en dan het mengsel erin doen. Dit hebben wij ook geprobeerd toen we de foto hebben genomen. Beide varianten zijn mogelijk en lekker.
Smakelijk!
Lotte