Pompoen-noten hapje
30-12-2019
Morgen is het zover, dan zijn we alweer toe aan de laatste dag van 2019. Omdat we dan bijna klaar zijn met al dat feesten, delen we deze week nog een laatste hapje als inspiratie.
Deze pompoenballetjes met een notenkorstje zijn ideaal als je eens creatief uit de hoek wil komen. Door de gember en currypoeder krijgen ze ook meteen een verrassende smaak.
De balletjes serveer je koud, dus je kan ze gerust op voorhand klaarmaken.
Pompoen-noten hapje
Ingrediënten (voor 12 stuks)
- 10g verse gember
- 150g
vruchtvlees van een oranje pompoen
- 40g zonnebloempitten
- 30g notenmix (vb. cashewnoten en walnoten)
- 25g volkorenmeel
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el currypoeder
- Peper en zout
- 1 eiwit
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rasp de gember.
- Maal de pompoen fijn in de blender samen met de helft van de zonnebloempitjes en de helft van de noten. Je kan ook diepvriespompoen gebruiken als het snel moet gaan, maar laat ze dan zeker eerst goed uitlekken.
- Hak de rest van de noten en pitten fijn.
- Pers de halve citroen.
- Meng de gember, pompoen, de gemalen noten en pitten met de bloem en het citroensap. Breng op smaak met het currypoeder en een snuifje peper en zout.
- Rol balletjes van het pompenmengsel. Haal ze daarna even door het eiwit en dan door de fijngehakte noten.
- Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet ze in de oven gedurende 20 min.