Pompoenlasagne
Met dit weer krijg je steevast zin in comfortfood en omdat dit voor veel mensen klinkt als ongezonde, vetrijke maaltijden wil ik deze week deze pompoenlasagne aan je voorstellen. In het kader van foodpreppen kan een lasagne ook wel tellen. Maak meerdere porties in aparte potjes die je kunt invriezen en nadien in de oven kunt opwarmen in de oven. Ik gebruik hier zelf aluminiumbakjes voor.
Totaal anders dan de klassieke lasagne met tomatensaus is dat deze gemaakt wordt met seizoensproducten. Eén daarvan is pompoen samen met lekker gestoofde champignons met look en sjalot en spinazie. Als saus geen bechamel hier maar ricotta aangelengd met wat melk zodat je een smeuïge saus krijgt.
Pompoenlasagne
Ingrediënten (2 personen)
- 50g verse lasagnevellen
- 1/2 pompoen in blokjes
- 200g spinazie
- 300g paddestoelen
- 1 sjalot
- 2 tenen look
- 1 citroen
- 250g ricotta
- 100ml melk
- 50g parmezaan
- Chilivlokken, rozemarijn, oregano
- Olie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm oven op 180°C
- Meng pompoenblokjes met olijfolie, peper en zout, chili, teentjes look in ovenschaal. Leg er dunne plakjes citroen bij.
- Rooster gedurende 30 min
- Bak ondertussen de champignons in een scheutje olie met gesnipperde sjalot en teentje look. Voeg aan het einde de spinazie toe zodat deze kan slinken.
- Meng in een kom de ricotta met de melk en kruid met peper en zout.
- Begin met een dun laagje ricotta in je ovenschaal en leg er vervolgens lasagnevellen op.
- Leg weer wat ricotta erop, pompoen, champignons en spinazie.
- Ga verder met een laagje lasagnevellen en opnieuw de groenten tot alles op is.
- Probeer te eindigen met een laagje ricotta en strooi hierop de parmezaan.
- Bak nu af in de oven gedurende 20 min.