Pizza calzone wrap
Pizza is één van mijn favoriete gerechten. Vaak krijg ik de vraag waarom pizza nu eigenlijk ongezond is. Dit komt doordat een pizza eigenlijk geen volwaardige maaltijd is. Vaak wordt er bij de bereiding gebruik gemaakt van veel zout en olie en zijn er te weinig groenten aanwezig op een pizza. Een diepvriespizza scoort op zijn beurt nog veel slechter. Daar vind je amper iets van echter groenten op terug en worden er in de plaats heel wat smaakstoffen aan toegevoegd. Bovendien wordt er soms zelf suiker aan toegevoegd voor de smaak van de pizza.
Gelukkig kan je ook pizza maken op een gezonde manier, die ook nog eens lekker is. Ik maakte één van mijn favoriete pizza's, namelijk de pizza calzone. Ik gebruikte volkoren wraps als bodem en vulde die met heel wat groentjes. Je kan in de vulling eindeloos gaan variëren. Let er alleen op dat je steeds voldoende groenten gebruikt of dat je de pizza aanvult met een portie rauwkost.
Pizza calzone wrap
Ingrediënten (Voor 4 stuks)
- 1/2 courgette
- 100g champignons
- 1/2 bol mozzarela
- 2 sneden hesp
- 4 volkoren wraps
- 100ml tomaten passata
- 1 ei
- 20g gemalen kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de groenten, de mozzarela en de hesp fijn.
- Smeer de helft van de wraps in met de passata. Let op dat je 2 cm van de rand vrijhoudt zodat je de wraps straks kan dichtvouwen.
- Verdeel de groentjes over de tomatensaus.
- Klop het ei los en smeer de randen in met het ei.
- Vouw de wrap dicht. Druk de zijkanten goed aan zodat deze niet open gaat.
- Smeer ook de bovenkant in met ei.
- Strooi een beetje kaas over pizza en plaats gedurende 12min in de oven.
Smakelijk!
Wout