Pikante pulled chicken

15-05-2021

Het ideale receptje om te foodpreppen en ervoor te zorgen dat je tijdens de week zorgeloos kan genieten van een lekker kippetjes dat voor je klaarstaan.

Deze pulled chicken kun je gebruiken in je salades, tussen een wrap of pitabroodje met lekker veel groentjes.
Ingewikkeld is het alvast niet want je het is eigenlijk gewoon gekookte/gebakken of restjes kip die je met je vork in fijne stukjes trekt en vervolgens mengt met een pikant en easy peasy tomatensausje.

Pikante pulled chicken

Ingrediënten (2 personen)

    • 250 g kip, gekookt/gebakken
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teentje look, fijngesneden
    • 1  el tomatenpuree
    • 2 el wittewijnazijn
    • 1 el honing
    • 1 el ketjap manis
    • 1 kl sambal
    • Olie
    • Zout

    Bereidingswijze

    1. Warm olie op in een pan en stoof de ui en look enkele minuten aan.
    2. Voeg daarna de tomatenpuree toe en stoof even mee.
    3. Voeg nu de smaakmakers zoals de honing, azijn, sambal, ketjap en zout toe naar eigen smaak.
    4. Laat een 5-tal minuten pruttelen met een beetje water erbij.
    5. Trek de gebakken/gekookte kip ondertussen in sliertjes met een vork.
    6. Meng ze daarna onder de saus en laat even goed mee opwarmen.

    Laat het smaken!

    Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?