Penne arrabiata
Pasta is voor mij de ultieme comfort food, daarom dat ik dit ook zo graag klaar maak. Vandaag deel ik met plezier hoe ik zelf een penne arrabiata maak, want dit dampende bordje is zo overheerlijk. Het zo een misdaad zijn moest ik het niet delen.
Ik kies bij dit gerechtje er natuurlijk voor om te werken met volkoren penne. Dit zorgt ervoor dat mijn pasta meer vezels heeft en hierdoor mij langer zal verzadigen. De penne vind ik ook altijd leuk om te gebruiken, want zelf al kook je een kleine portie, het ziet er altijd meer uit. En laat ons eerlijk zijn, zeker bij comfort food, het oog wilt ook wat.
Bij een normale arrabiata heb je dan een pikante tomatensaus die erbij wordt geserveerd. Ik maak deze tomatensaus met heel veel plezier zelf en stop er graag nog wat extra groenten in. Zo heb ik een groter bordje en ben ik zeker dat ik aan mijn portie groenten zal komen op het einde van de dag.
Afwerken gebeurt dan door veel verse kruiden toe te voegen. Vandaag heb ik voornamelijk gekozen voor platte peterselie en ook een klein beetje Parmezaanse kaas die ik erover rasp. Dit maakt in mijn ogen het gerechtje volledig af. Niet alleen op het vlak van de smaak, maar ook omdat je gerecht ook lekkerder zal uitzien. Zeker een aanrader!
Penne arrabiata
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 1 rode chilipeper
- 1 kleine courgette
- 1 aubergine
- 3 tomaten
- 150g volkoren penne
- 500 ml tomatenpassata
- 1 hand bladpeterselie
- 30 g parmezaan
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snipper de ajuin en de look. Snipper ook de chilipeper (heb je de saus liefst niet te pikant, dan verwijder je best de zaadjes en de zaadlijst voor het snipperen).
- Snijd de courgette, de aubergine en de tomaten in blokjes.
- Kook de pasta gaar, tijdens het koken van de pasta kan je dan de saus klaarmaken. Zo is alles in 1 keer klaar.
- Fruit de ajuin en de look in de olijfolie.
- Voeg de courgette en aubergineblokjes toe en bak deze al roerend aan.
- Voeg nadien de tomatenblokjes en de chilipeper toe. Bak deze ook al roerend aan.
- Blus het geheel nu met de tomatenpassata en breng het terug aan de kook.
- Laat pruttelen totdat de groenten gaar zijn. Zelf heb ik graag dat deze beetgaar zijn, maar dit hangt af van persoon tot persoon.
- Kruid naar eigen smaak verder af met peper en zout.
- Snipper de bladpeterselie.
- Serveer de pasta op een bord samen met een goede schep saus. Werk af met wat geraspte Parmezaanse kaas en gesnipperde bladpeterselie.
Smakelijk!
Lotte