Naan met kip & hummus

26-08-2019

De voorbije weken deelde ik al mijn receptjes om zelf naan brood en hummus met gegrilde paprika te maken. Vandaag combineer ik deze 2 met nog een aantal andere ingrediënten tot een lekkere lunch. De vakantie loopt stilaan op z'n einde dus is het tijd om nog eens wat mealprep & lunch ideetjes te voorzien.

Ik vulde het naan brood op met hummus, kip, feta en groentjes. Skip je liever de kip? Neem dan wat extra hummus bij en je hebt een vegetarische versie van dit gerechtje. Heb je nog hummus in huis of wil je dat het wat sneller gaat, dan kun je uiteraard ook eens een kant-en-klare versie nemen uit de winkel.

Mealprep tips:

  • Bak de naan broodjes en vries de overschot in. Je kunt ze net zoals ander brood een tijdje in je vriezer bewaren. Zo heb je ze altijd bij de hand om een lekkere wrap mee te maken. Warm ze kort even op in de oven of in de broodrooster om te ontdooien en je naan is weer knapperig vers.
  • Wanneer je tijdens de week je avondmaal bereidt, kun je ervoor kiezen om een kipfilet meer klaar te maken. Je kunt ook tijdens het weekend een gebraden kip kopen/zelf klaarmaken en die tijdens de week gebruiken in verschillende gerechtjes.
  • Zelfgemaakte hummus eet je best op binnen de 3 à 4 dagen. Heb je toch nog over? Doe ze dan in een goeie luchtdichte pot en bewaar de rest (eventueel in kleinere porties) in de diepvries. 

Naan met kip & hummus

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 naan broodje
  • 1 el hummus
  • 50 g kip
  • 1/4 komkommer
  • 4 kerstomaatjes
  • 1/4 rode paprika
  • een handje sla
  • 25 g feta

    Bereidingswijze

    1. Bak de naan broodjes volgens dit recept en laat ze afkoelen.
    2. Maak intussen de hummus klaar zoals in dit receptje.
    3. Bak wat kip of neem een restje van je mealprep kipfilet en snijd deze in stukjes. Je kunt het vlees ook met een vork in stukjes trekken.
    4. Snijd de komkommer, tomaatjes en paprika in kleine stukjes. 
    5. Smeer wat van de hummus op een naan broodje en leg er sla, komkommer, tomaat, paprika, kip en wat verbrokkelde feta op. 
    6. Vouw nu het naan brood dicht. Neem je het mee als lunch dan is het handig om het broodje dicht te binden met een touwtje zodat alles mooi samen blijft.

    Neem gerust nog wat extra groentjes mee voor bij de lunch of vul aan met een tas soep.

    Smakelijk!