Midden-Oosterse salade
Naast een instant happy mood en lentegevoel hebben die eerste zonnestraaltjes ook al snel een invloed op wat ik eet. Gedaan met de dampende ovenschotels, hello fris zomerse salades!
Nieuwe smaken, texturen en bereidingswijzen zorgen ervoor dat je meer kan variëren en je voeding leuk en verrassend blijft.
Een ideale manier om dat te doen is door je open te stellen voor de eetgewoonten in andere culturen.
Onlangs ging ik bij vrienden eten waar deze frisse Israëlische salade geserveerd werd. Ik was verrast door z'n eenvoud, want bij andere culturen denk ik vaak aan rare en onbekende ingrediënten maar dat bleek hier niet het geval te zijn. Met een 5-tal basisingrediënten tover je deze salade zo op tafel.
Ze is snel klaar, makkelijk te maken, je kunt ze eten bij koude gerechten maar ook serveren als extra portie groenten bij een warme maaltijd. Daarnaast kun je er eindeloos mee variëren door andere ingrediënten toe te voegen (bv. paprika, koriander of munt, kikkererwten...). Ook lekker met rode linzen balletjes.
Midden-Oosterse salade
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 2 grote tomaten
- 1 komkommer
- 1/2 rode ui
- 1 bussel peterselie
- 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de tomaten, komkommer, ui en peterselie fijn.
- Meng met het sap van 1/2 citroen (om te beginnen, je kunt meer toevoegen indien gewenst), wat citroenzeste en 4 eetlepels olijfolie.
- Kruid af met peper en zout.