Mediterrane quiche

27-03-2020

Vandaag is het quiche time, want dat is zo gemakkelijk om te maken en je kan het zowel warm als koud eten. Deze quiche heb ik gemaakt met een volkoren quichebodem, die ik eerder deze week al heb gedeeld. Daarnaast heb ik hem gevuld met verschillende groenten, waar ik enorm van kan genieten. 

Voor de quiche zelf heb ik gekozen om te werken met een mengsel van eieren, melk en ricotta. De ricotta zorgt ervoor dat je een zeer luchtige quiche hebt, wat vaak minder is als je kiest voor room. De feta wordt eerder gebruikt om er een extra eiwitbron aan toe te voegen, maar ook voor de smaak. Ik vind het alvast heerlijk om te maken en ook om van te genieten.

Zelf heb ik er nog wat extra sla (rucola afgewerkt met geroosterde pijnboompitten) bij gegeten, zo heb ik een leuke afwisseling tussen de warme quiche en de frisse toets van rucola. Ook zin om deze quiche te maken? Kijk dan snel naar het receptje hieronder. 

Mediterrane quiche

Ingrediënten:

  • 1 volkoren quichebodem
  • 250g ricotta
  • 100ml magere melk
  • 150g feta
  • 4 eieren
  • 20 kerstomaten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 100g rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepels olie

Bereidingswijze:

Snijd de courgette en de aubergine in brunoise (blokjes) die ongeveer even groot zijn. Bak deze gedurende 10 minuten in een pan samen met de olie en voeg peper, zout en currypoeder toe om te kruiden. Bak ondertussen de quichebodem gedurende 10 minuten blind voor op 200°C. We leggen de gebakken groenten op de quichebodem en doen duwen de kerstomaten ertussen. De kerstomaten worden niet gesneden omdat anders je quiche te vochtig zou zijn.

Maak je quiche mengsel door in een kom de ricotta samen met de melk en de eieren op te kloppen. Kruid af met peper en zout en wat currypoeder voor de smaak. Snijd de feta in blokjes en roer deze voorzichtig over het mengsel. Giet het mengsel over de groenten en zorg ervoor dat alles goed bedekt is en de feta verspreid ligt. Bak de quiche gedurende 45 minuten op 200°C. Net voordat e quiche klaar is gaan we de pijnboompitten roosteren in een pan en snijden we de rucola fijn. We mengen beiden onder elkaar. Voordat we de quiche opdienen strooien we er de rucola en pijnboompitten over.

SMAKELIJK!

Lotte