Lotte's tabouleh

08-05-2019

Het is je misschien al opgevallen, maar de laatste tijd ben ik veel slaatjes aan het eten. Ik vind het gewoon makkelijk om deze te maken en dan in grote porties om dan dagen van te genieten. Deze tabouleh is ook zo'n gerechtje, dus ideaal om te maken als een food prep!

Door een grote portie tabouleh te maken, kan ik enkele dagen genieten. Ik voeg 1 of meerdere groenten toe of wat feta en ik heb een ander middagmaal, njam!

Tabouleh ken je waarschijnlijk wel, dit is een redelijk gekend gerecht die je vindt in de Midden-Oosterse keuken. Meestal wordt het gegeten als een voorgerecht of als een bijgerecht, maar ik maak het dus vaak als basis voor salades. Daarna voeg ik wat extra's toe en zo krijg ik met weinig moeite dagelijks een andere smaak.

Mijn tabouleh maak ik met enkele basisingrediënten. Uiteraard zit er couscous in en dan kies ik zoals altijd voor volkoren couscous. Meer vezels, dus ideaal om het gevulde gevoel te krijgen. Ook is couscous gewoon zo simpel om te maken, dus ik gebruik dit zeer graag in mijn keuken. Denk maar aan mijn couscouspap.

Naast de couscous, voeg ik zoals in de Midden-Oosterse salade veel citroen toe en ook veel peterselie. Als groenten kies ik voor wat tomaat, maar ook wat groene paprika, komkommer lente-uitjes. Zo krijg je een heerlijke basis. Daarna voeg ik toe waar ik op dat moment zin in heb, zoals met gegrilde kip of feta. Daarnaast kan je ook wat extra groenten toevoegen zoals wat sla, radijsjes en/of maïs. Of je kiest voor nog een smaakmaker zoals zwarte olijven om er wat extra smaak in te krijgen.

Hopelijk vind je mijn tabouleh ook een heerlijk receptje!

Lotte's tabouleh

Ingrediënten: (voor 4 porties)

  • 120g couscous
  • 20 kerstomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 à 3 lente-uitjes
  • 1 groene paprika
  • 1 sjalot
  • 1 bos peterselie
  • 1 handje munt
  • Sap van 1 citroen
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

Doe de couscous in een kom en zet deze onder met kokend water. Dek de kom af en laat de couscous garen.

  1. Was de kerstomaatjes en snijd deze in partjes.
  2. Was de komkommer en snijd deze in blokjes, doe hetzelfde met de groene paprika.
  3. Was de lente-uitjes en snijd deze in schijfjes.
  4. Snipper de sjalot fijn, net zoals de peterselie en de munt.
  5. Als de couscous gaar is, voeg dan alle groenten en kruiden toe en meng goed.
  6. Werk af met het citroensap en de olijfolie. Kruid naar eigen smaak af en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

SMAKELIJK!

Lotte