Kruidige noten
Vandaag eerder een receptje om je salade een extra crunch te geven. Je kan hiervoor natuurlijk kiezen voor de gewone noten die je eronder mengt, maar ik heb me vandaag nog eens laten inspireren door Ottolenghi en heb daarom ervoor gekozen om een kruidige notenmengeling te maken.
Hierdoor kan ik al mijn lievelingsnoten samen roosteren en er ook nog wat extra smaakmakers aan toevoegen. Een ideale combinatie als je het mij vraagt, want dit zorgt voor een extraatje in mijn salade. Zowel door de textuur als door de smaak.
Niet zo'n grote notenfan, maar wil je wel graag een andere mengeling aan je salade toevoegen? Dan kan je er altijd voor kiezen om onze hartige granola te maken. Wij hebben ze momenteel alle twee staan in onze kast zodat ik er een hele periode van kan genieten, maar ook kan kiezen waar ik zin in heb.
Kruidige noten
Ingrediënten:
- 100g cashew noten
- 100g pecan noten
- 100g amandelnoten
- 100g pompoenzaden
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels warm water
- 2 eetlepels verse rozemarijn
- 2 eetlepels verse tijm
- Zout, peper en cayennepeper
Bereidingswijze:
- Neem de honing en meng deze met de zonnebloemolie, het water en alle kruiden. Voeg nadien de noten en de zaden toe en zorg dat ze allemaal goed gekruid worden.
- Doe alles op een met bakpapier bedekte bakplaat en rooster deze in de oven. Dit gedurende 15 minuten op 160°C. Let erop dat je tussendoor af en toe eens roert, zodat de noten zeker niet aanbranden.
- Haal uit de oven en laat afkoelen en giet nadien in een weckpot zodat je deze kan bewaren. Nu kan je ze gebruiken in verschillende gerechten of salades.
Smakelijk!
Lotte