Kruidige Ebly salade met zalm

02-09-2019

Gisteren deelden we een blogberichtje vol handige tips voor een gezonde lunch. Daarin gaven we je al kort een overzichtje van de lunchreceptjes waarmee we je de komende 2 weken gaan inspireren. Het eerste daarvan is deze salade met Ebly tarwekorrels, zalm en komkommer.

Het is een heel basic salade die je perfect kunt samenstellen met wat restjes van het avondeten.

  • Was die zalmfilet voor het avondmaal net iets te groot? Geen probleem, dan heeft het overschotje met dit receptje al meteen een nieuwe bestemming gekregen.
  • Toch iets teveel tarwekorrels gekookt voor bij de maaltijd? Bewaar de rest in de koelkast en verwerk in je lunch, zoals ik in dit receptje gedaan heb.
  • Komkommer is, naast tomaten, een standaard groente die iedere week in mijn koelkast zit. Hij bewaart lang en kan makkelijk mee in m'n lunch of als tussendoortje in bijvoorbeeld een snack jar.
  • Oh, en die potjes verse kruiden die altijd al na 2 dagen uitgedroogd in je keuken staan? Die kun je ook gewoon gesneden in het vriesvak kopen. Handig toch?
  • Als laatste zijn een aantal basisproducten in je voorraadkast essentieel! Denk daarbij aan mosterd, olie, gedroogde kruiden en specerijen, (witte wijn) azijn...

Kruidige Ebly salade met zalm

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 60 g ongekookte tarwegranen (Ebly)
  • 80 g zalm (vers of uit blik)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 kl mosterd
  • 1 el olie
  • peper & zout
  • 100 g komkommer
  • 1 el witte wijnazijn
  • Verse kruiden: dille, peterselie en bieslook
  • Een handje rucola

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en kook de tarwegranen gaar volgens de verpakking.
  2. Bak, stoom of grill de zalm gaar.
  3. Eens de tarwekorrels gaar zijn, laat je ze even afkoelen en meng je ze vervolgens met het citroensap, mosterd, olie en peper en zout.
  4. Snijd de komkommer in stukjes en meng met de witte wijnazijn en de fijngesneden kruiden.
  5. Serveer tarwe, zalm en komkommer samen met wat rucola.

Tip: Maak je de lunch klaar de avond voordien? Doe dan de dressing in een potje en meng pas op het moment dat je de salade gaat opeten.

Smakelijk!