Kruidig warm winterfruit
Tijdens de winter is het aanbod aan fruit een stuk beperkter. Zomers fruit zoals rode vruchten kun je het jaar rond in het vriesvak vinden, maar in de winter hebben sommige mensen toch liever eens iets warms.
Ik wil je graag wat inspiratie geven om te kunnen variëren en heb daarom dit gerechtje voor je klaargemaakt: heerlijk kruidig winterfruit.
Lekker bij granola en yoghurt, bij een warme kom havermout, op een boterham met platte kaas of tussendoor in een potje yoghurt.
Eens afgekoeld, kun je dit gerechtje zeker een week in de koelkast bewaren. Altijd een portie fruit bij de hand dus.
Omdat weggooien zonde is, koos ik voor de appels bewust voor de buitenbeentjes van AH. Dit fruit ziet er iets anders uit dan we gewoon zijn. Het wijkt af van de gangbare 'mooie' vorm, maar ze zijn net zo lekker en van even goede kwaliteit! Het uiterlijk is niet het belangrijkste, want de smaak zit vanbinnen...
Kruidig warm winterfruit
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 2 appels
- 2 peren
- 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
- steranijs
Bereidingswijze
- Schil de appel en peer en snijd in blokjes.
- Was de sinaasappel en snijd een paar stukken schil af met een dunschiller.
- Pers de rest van de sinaasappel uit.
- Voeg de appel, peer, sinaasappel, zeste, het kaneelstokje en steranijs toe aan een kookpot en zet op een zacht vuurtje tot de appel en peer zacht zijn.