Krielaardappeltjes salade
Ik ben zot van een lekkere salade en daarom dat ik vandaag een salad jar heb gemaakt. Ik heb gekozen voor een salade met krielaardappeltjes, want ik vind het gewoon zo lekker om krielaardappeltjes te eten. Dus gisteren heb ik er gegeten als avondeten en dan er wat extra gekookt zodat ik ze kon meenemen als lunch.
De krieltjes worden gemengd met verschillende kruiden om ze op smaak te brengen en hierdoor brengen ze ook de salade op smaak. Naast de krieltjes heb ik gisteren ook boontjes klaargemaakt en dit vind ik ook lekker om koud op te eten. Dus ook hier heb ik er meer van gemaakt, een kleine food prep tijdens de week.
Eigenlijk is dat het voordeel van de salad jar, je kan hem klaarmaken zoals je zelf wilt en het is ideaal om restjes in te verwerken. Ook kan je dit maken voor 2 à 3 dagen, want de salade blijft lekker knapperig tijdens de dag.
Krielaardappeltjes salade
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 100g krielaardappeltjes
- 1/2 hand bladpeterselie
- 1/2 sjalot
- 1/2 citroen
- 1 eetlepel olie
- 100g boontjes (groene en boterbonen)
- 8 kerstomaten
- 80g gekookte kip
- Tuinkers en rucola naar eigen smaak.
Bereidingswijze:
- Was de krielaardappeltjes en snijd deze in partjes. Kook ze onmiddellijk gaar in licht gezouten water.
- Top de boontjes en blancheer deze ook gaar.
- Snipper de sjalot en de bladpeterselie en meng deze onder elkaar. Meng de helft ervan onder de aardappeltjes en de andere helft onder de boontjes. Kruid verder af naar eigen smaak.
- Voeg aan de aardappeltjes de olie en het sap van de citroen toe en meng goed onder elkaar.
- Snijd de kerstomaten in partjes en scheur de kip in kleinere stukken.
- Maak de salad jar door eerst de aardappeltjes er in te leggen, dan de boontjes, de kerstomaten, de gescheurde kip en werk af met de tuinkers en rucola.
Smakelijk!
Lotte