Kokos-limoen rijst
Normaal doe ik niet zoveel met rijst. Ik ben gewoon om ze te koken in wat gezouten water of bouillon en te serveren als bijgerecht of als onderdeel van een salade. Maar Bieke zou Bieke niet zijn als ze niet af en toe eens zou proberen om een twist te geven aan haar eten.
Ik eet enorm graag en laat me graag verrassen door nieuwe smaken en texturen. Ik merk dat veel mensen net zoals ik wat aan het afstappen zijn van de klassieke keuken waarmee we allemaal zijn groot geworden. We experimenteren met nieuwe smaken en combineren voedingsmiddelen waarbij ons grootouders waarschijnlijk eens de wenkbrauwen zouden fronsen. En waarom ook niet? Wil je je eetpatroon leuk houden dan is het belangrijk om af en toe eens iets nieuw uit te proberen.
Daarom koos ik ervoor mijn klassieke rijst te pimpen door ze te bereiden met kokosmelk en af te werken met kokosrasp, limoen en verse koriander. Op één, twee, drie klaar en toch net eens iets anders. Opnieuw een fris gerechtje voor de zomerse dagen.
Kokos-limoen rijst
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 125 g bruine rijst
- 125 ml bouillon
- 100 ml kokosmelk
- 2 el kokosrasp
- 1 limoen
- Handvol koriander
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking in de bouillon en kokosmelk.
- Voeg na het koken limoensap en wat zeste toe, kokosrasp en fijngesneden koriander.