Kippenballetjes in groene curry

27-05-2019

Vorige week konden de vegetariërs onder ons al genieten van de Thaise quinoa curry van Chiara. Deze week heb ik een curry gerechtje voor de liefhebbers van gevogelte.

Kippengehakt is een goed alternatief voor het klassieke varkens- en rundsgehakt, maar ik gebruik het zelf het liefst wanneer het ergens in verwerkt zit omdat het dan naar mijn mening iets minder droog is. Van deze balletjes heb ik een ware smaakbom gemaakt want ik voegde er gestoofde lente ui, knoflook, gember en currypasta aan toe.

Daarnaast heb ik er ook voor gekozen om te werken met paksoi, een groente die ik eigenlijk zelf niet zo vaak kies. Ze laat zich nochtans erg dankbaar verwerken in de keuken. Het is een langwerpige Aziatische koolsoort met brede witte nerven en grote groene bladeren. De nerven zijn fris en knapperig en snijd je in stukken. De bladeren lijken wat op spinazie qua uitzicht.

Wil je het Aziatische karakter van dit gerechtje nog meer doen uitkomen dan kun je er eventueel nog wat citroengras aan toevoegen. Kneus de stengel even voor je ze bij je gerecht doet zodat de smaak kan vrijkomen en laat vervolgens meekoken.

Kippenballetjes in groene curry

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 20g gember
  • olijfolie
  • 300g kippengehakt
  • 2 kl groene currypasta
  • 1 paksoi
  • 100g verse spinazie
  • 120 ml kokosmelk
  • limoen
  • peper en zout

    Bereidingswijze

    1. Snijd de lente ui, de look en gember fijn. Houd het groen van de lente ui nog even aan de kant. Bak de rest een paar minuten aan in wat olijfolie. Haal ze vervolgens uit de pan.
    2. Meng het kippengehakt met 1 kl currypasta, de gebakken lente ui, look en gember en maak er balletjes van.
    3. Bak de balletjes bruin gedurende een paar minuten en schep ze vervolgens weer uit de pan.
    4. Was de paksoi en snijd ze in grove stukken.
    5. Stoof nu de spinazie en paksoi even aan in de pan. Meng daarna met de kokosmelk en 1 kl currypasta en laat gedurende 5 - 7 minuten zacht pruttelen.
    6. Voeg daarna ook de balletjes weer toe. Laat nog een paar minuten mee pruttelen.
    7. Breng het geheel op smaak met limoensap, peper en zout en het groene deel van de lente ui.

    Laat het smaken!