Kipwraps & pindasaus
20-05-2020
Ik houd van Oosterse smaken en crunchy ingrediënten in een gerechtje. En dat hebben deze wraps allemaal! Voor het sausje moet je misschien wel even wat verschillende zaken in huis halen. Maar intussen maken die allemaal deel uit van mijn standaard voorraadkast. Dus ze zijn zeker een aanwinst wanneer je graag Aziatische gerechten maakt of wokt.
De meeste onder ons zijn ondertussen weer aan de slag dus de lunch moet weer klaarstaan voor de volgende dag. Deze wraps heb ik ondertussen aan mijn favorietenlijstje toegevoegd als snel lunchidee.
Kipwraps & pindasaus
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 50 g pindakaas
- 50 ml olijfolie
- 3 el witte wijn azijn
- 1 kl sesamolie
- 2 el sojasaus
- peper & zout
- 1 el geraspte gember
- 1 klein teentje look
- 100 g witte kool
- 100 g rode kool
- 100 g wortel
- 50 g ongezouten pindanoten
- 4 medium wraps
- 300 g kipfilet
Bereidingswijze
- Maak eerste de pindasaus door pindakaas, olijfolie, witte wijn azijn, sesamolie, sojasaus en peper en zout te mengen. Voeg hierbij nog 1 eetlepel geraspte gember en fijngesneden look.
- Rasp nu de witte en rode kool en de wortels.
- Voeg hieraan de pindanoten toe en meng vervolgens de saus eronder.
- Bak de kipfilets en snijd ze vervolgens in schijfjes.
- Vul de wraps met de kip en salade.