Kip met herfstgroenten

18-11-2019

Ovenschotels zijn één van mijn favorieten tijdens de herfst- en wintermaanden. Ze staan gelijk aan warm en gezellig eten (comfort food) en zijn handig om klaar te maken.

Je kunt ze eventueel al wat voorbereiden, zodat je er 's avonds minder werk aan hebt en het enkel nog in de oven moet schuiven. Restjes zijn ook ideaal om mee te nemen naar het werk de volgende dag. Zo kun je genieten van een warme en gezonde lunch.

In deze ovenschotel koos ik niet voor de klassieker met gehakt en puree. Ik gebruikte seizoensgroenten zoals spruitjes, champignons en wortel en combineerde met zoete aardappel en stukjes kip.

De dag van vandaag vind je ook heel wat voorgesneden groentemixen in de supermarkt dus je kunt het jezelf eigenlijk nog iets makkelijker maken als je dat wil.

Kip met herfstgroenten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g zoete aardappelen

  • 250 g champignons

  • 400 g spruitjes

  • 400 g wortelen

  • 4 rode uien

  • 2 el gedroogde oregano

  • 4 el olijfolie

  • 600 g kipfilet

  • 30 g verse peterselie

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180C.

    2. Reinig de aardappelen en snijd in de lengte in dunne parten.

    3. Maak de champignons schoon en snijd in vier.

    4. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in twee.

    5. Schil de wortelen en snijd in grote stukken.

    6. Snijd de uien in ringen.

    7. Meng de zoete aardappelen, champignons, spruitjes, wortel, ui en oregano met de olie, breng op smaak met peper en eventueel wat zout en leg op een bakplaat met bakpapier.

    8. Zet gedurende 30 minuten in de oven.

    9. Snijd ondertussen de kip in blokjes en snijd de peterselie fijn.

    10. Doe na 10 minuten de oven open en meng de kip onder de groenten.

    11. Zet nog 20 minuten terug in de oven.

    12. Neem de bakplaat uit de oven, meng de peterselie eronder en dien op.

    Geniet ervan!