Kip curry met bloemkoolrijst
Voor deze avond wou ik een heerlijk gerechtje op tafel toveren, dus daarom dat ik een nieuwe versie heb gemaakt van een kip curry. Vandaag heb ik ervoor gekozen om een variant te maken gevuld met groenten.
Om nog een grotere portie groenten te eten, ga ik deze combineren met bloemkoolrijst. Ik moet vanavond nog redelijk lang consulten doen, dus kies ik ervoor om iets minder koolhydraten te eten. Koolhydraten zijn nodig in een gezond voedingspatroon, maar ik let er wel op dat ik dit op het juiste moment eet.
Wat bedoel ik hiermee? Koolhydraten zorgen voor onze snelle energie, dus zowel 's ochtends als 's middags kies ik voor een maaltijd gevuld met koolhydraten. Aangezien ik dan nog een hele dag tegemoed ga en dus ook de energie nodig heb. Naar de avond toe en zeker als ik iets later ga eten door het werk, heb ik minder energie nodig en kies ik ervoor om minder koolhydraten te eten.
Daarom dat ik het gecombineerd heb met zelfgemaakte bloemkoolrijst. Ga je na deze maaltijd nog gaan sporten? Of eet je dit eerder als een middagmaal? Dan kan je de bloemkoolrijst mengen met volkoren rijst, zo heb je een grotere portie koolhydraten binnen.
Wil je het ook maken, kijk dan snel naar het receptje hieronder.
Kip curry met bloemkoolrijst
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 teentje look
- 3 lente-uitjes
- 2 tomaten
- 1 groene paprika
- 300g kipfilet
- 200ml kippenbouillon
- 150g magere yoghurt
- 2 eetlepels arachideolie
- Kruiden: peper, zout, currypoeder, paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Snipper de look.
- Snijd de lente-uitjes in ringen
- Snijd de tomaten en de paprika in kleine blokjes.
- Snijd de kip in blokjes / reepjes en kruid deze met peper, zout, currypoeder en paprikapoeder.
- Doe 1 eetlepel olie in een wok en fruit hierin de look.
- Voeg de kip toe en kleur deze.
- Voeg de groenteblokjes toe en bak aan.
- Blus met de kippenbouillon en laat 5 à 10 minuten sudderen (roer af en toe).
- Hak ondertussen de bloemkool fijn met behulp van een blender of keukenrobot.
- Verhit 1 eetlepel olie en bak de bloemkool hierin. Voeg ook 4 eetlepels water toe en bak al roerend gedurende 3 à 4 minuten.
- Kruid deze met peper en zout.
- Roer voor het opdienen de magere yoghurt onder de kip met groenten en kruid af.
- Werk de kip curry af met de lente-uitjes en dien op.
Smakelijk!
Lotte