Kedgeree
10-03-2021
Dit gerecht is eigenlijk van oorsprong een Indiase rijstschotel met hardgekookte eieren, specerijen en peterselie, maar het heeft over de tijd een Engelse of Schotse twist gekregen door de vis die wordt toegevoegd. Ik koos hier voor gerookte makreel, maar je kunt het ook met (gerookte) zalm maken. Ideaal als lunch met een rauwkostsalade erbij.
Kedgeree
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 eieren
- 200 g basmatirijst, ongekookt
- Olie
- 2 cm gember, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 el garam masala
- 200 g gepelde tomaten, in blik
- Sap van 1 citroen
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gerookte makreel, in stukjes
- 1 handvol koriander
- 250 ml yoghurt
- Peper
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Fruit de ui, look en paprika in wat olie. Voeg de garam masala toe en bak even mee gedurende 5 minuten.
- Voeg de tomaten toe en het citroensap.
- Voeg de rijst, makreel en koriander toe en meng onder elkaar.
- Serveer met gehalveerde eitjes en een dot yoghurt.
- Kruid met peper.