Hummus
04-03-2020
We hebben al een aantal receptjes voor hummus staan op onze blog, zoals deze:
Maar het basisrecept voor hummus ontbrak nog, dus bij deze is dat gemis ook opgevuld. Hummus zelf maken is absoluut niet moeilijk en je weet dan ook meteen wat er allemaal inzit. Hummus uit de winkel kan vaak vrij veel olie bevatten waardoor de kcal snel kunnen oplopen.
Zelfgemaakte hummus bewaart ongeveer een 3-tal dagen in de koelkast. Je kunt de overschot gerust ook invriezen. Eventueel bij het ontdooien even met de mixer erdoor gaan en je hummus is klaar.
Hummus
Ingrediënten
- 250 g kikkererwten uit blik
- 75 ml water
- Citroensap (naar smaak)
- 2 el tahin of sesampasta
- 1 kl olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Spoel de kikkererwten even onder koud stromend water en laat ze
uitlekken.
- Pureer de kikkererwten in een keukenrobot, terwijl heel
geleidelijk het water en het citroensap wordt toegevoegd.
- Roer
de tahin en de olijfolie erdoor. Voeg de knoflook, peper en zout toe
naar smaak (hummus vraagt veel kruiding) en meng het geheel tot een
gladde massa.
- Schep de hummus in een kom en strijk de
bovenkant glad.
Garneer de hummus eventueel met een takje peterselie of wat bieslook.