Hummus snack jar

12-08-2019

Wanneer je tussen je maaltijden in honger begint te krijgen, is het best om tussendoor toch even iets te eten. Hoe langer je je hongergevoel uitstelt, des te groter de kans dat je tijdens je volgende maaltijd te veel gaat eten en ongezonde keuzes gaat maken.

Vandaar dit receptje voor een gezond en goed vullend tussendoortje. Groentjes zitten vol vezels en zijn laag in calorieën waardoor ze vaak gegeten worden als snack. Nu is het wel de bedoeling dat je na het eten van een tussendoortje er weer tegenaan kunt tot de volgende maaltijd. Een handje vol groentjes zal je eerste honger misschien wel wegnemen, maar vaak krijg je na een uurtje alweer trek in iets. Om dat te voorkomen, vul je je groentesnack best aan met een dip zoals deze hummus.

Hoe makkelijk is het om voor dit lekkere tussendoortje te kiezen wanneer je groentjes en dip samen kunt meenemen in een handig potje? Een stevige kleine weckpot of een pot met draaideksel zorgen ervoor dat er niks kan lekken.

Hummus snack jar

Ingrediënten (voor 6 porties)

  • 100 g kikkererwten (blik)
  • 1 teentje look
  • 40 ml citroensap
  • 1 el tahin
  • 2 el olijfolie
  • 50 g gegrilde paprika's (bokaal)
  • Kruiden naar keuze (bv. peper, zout, paprika, kurkuma, komijn...)
  • Rauwe groentjes naar keuze (bv. selder, wortel, komkommer, paprika, sugar snaps, bloemkool...)

    Bereidingswijze

    1. Spoel de kikkererwten af en doe ze in een blender samen met de look, citroensap, tahin, olijfolie en de gegrilde paprika's (zorg dat deze laatste goed zijn uitgelekt). Blend tot een homogeen geheel.
    2. Neem een weckpot of ander potje dat goed afgesloten blijft en voeg daaraan enkele eetlepels van de hummus toe.
    3. Snijd groentjes naar keuze in lange repen en steek deze in de hummus.
    4. Sluit het deksel stevig af en je tussendoortje is klaar om mee te nemen.

    Smakelijk!