Pannenkoek spinazie & courgette
21-07-2020
Pannenkoeken, nog zo'n favoriet van ons. Je kunt er namelijk zoveel mee doen! We hebben al verschillende soorten pannenkoekjes gedeeld de voorbije jaren:
- Chocoladepannenkoeken
- Red velvet pancakes
- American pancakes
- Banaan-ei pannenkoekjes
- Hartige pannenkoek met zalm & zure room
- ...
Zelf ben ik, Bieke, eerder fan van hartige gerechten dan zoete. Vandaar dat ik deze variant heb uitgeprobeerd met spinazie en courgette. Je kunt ze eten als hartig ontbijt, maar je kunt ze ook perfect onderdeel maken van je lunch of in een kleine versie als tapas of aperitiefje.
Pannenkoek spinazie & courgette
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 130 g volkoren bloem
- 1 el bakpoeder
- 2 eieren
- 350 g yoghurt
- 60 g spinazie
- 1/2 courgette
- peper en zout
- Olie
- 1/4 komkommer
- Een handje radijzen
- Een eetlepel zure room
Bereidingswijze
- Breek de eieren en klop ze los met 300 g yoghurt.
- Meng hieronder de bloem en de bakpoeder tot een lopend beslag.
- Rasp de courgette fijn en wring het vocht eruit. Snijd ook de spinazieblaadjes fijn en meng ze samen met de courgette onder het beslag.
- Werk af met peper en zout.
- Doe wat olie in een pan en bak de pannenkoekjes mooi bruin aan beide kanten.
- Snijd komkommer en radijsje en serveer de pannenkoekjes met een mengeling van yoghurt en zure room.