Hartige havermout
23-09-2019
Hoewel ik tijdens de week vooral granola met platte kaas en fruit eet, ben ik eigenlijk niet zo'n fan van een iets zoeter ontbijt. Tijdens het weekend, wanneer ik wat meer tijd heb, kies ik vaker voor een hartig ontbijt met bijvoorbeeld een eitje erbij.
Omdat ik merk dat er nog mensen zijn die 's morgens niet zo van zoet houden, heb ik ditmaal een hartige havermout klaargemaakt.
- Het fruit uit mijn doordeweekse ontbijt vervang ik door groenten die net zoals fruit vezels bevatten.
- Mijn eiwitten haal ik uit het eitje in plaats van uit platte kaas.
- De samenstelling van het gerechtje wordt compleet gemaakt door een kleine hoeveelheid gezonde vetten uit de eidooier en de olijfolie.
Hartige havermout
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 ei
- 4 grote champignons
- 1 el olijfolie
- 40 à 60 g havermout
- Een handje spinazieblaadjes (vers of diepvries)
- Chiliflakes
- Een snuifje zout
Bereidingswijze
- Zet water op en voeg, zodra het water kookt, het ei toe gedurende 6 minuten. Spoel het ei na 6 minuten koken onder koud water en pel het.
- Snijd de champignons in vier.
- Verwarm intussen de olie in een pan, bak de havermout even aan en voeg de champignons en de spinazie toe.
- Kook 125 ml water en voeg het toe aan de havermout, champignons en spinazie. Kook gedurende 5 minuten op een zacht vuur.
- Breng op smaak met wat chiliflakes en een snuifje zout.
- Werk af met het gekookt eitje.