Groentetoastjes
Zelf vind ik het enorm gezellig om eens te aperitieven, zeker nu het mooi weer is en met het verlengde weekend. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat het voor mij geen verlengd weekend is, want met het opstarten van de consultaties, komt er ook veel werk bij.
Toch wil ik een hapje met jullie delen die ik met plezier vanavond zelf ook op tafel ga zetten. En dat hapje dat zijn toastjes met gerookte zalm, super simpel toch. Ik kies er natuurlijk voor om deze een beetje anders te maken dan normaal en ga dus voor komkommertoastjes.
Als je je komkommer in schijfjes snijdt (niet te dun natuurlijk), dan zijn dit perfecte alternatieven voor de standaard toastjes. Ik heb op die manier extra groenten binnen en kan genieten van een hapje en dan straks ook nog van mijn maaltijd.
Als je niet zo'n fan bent van komkommer als toastjes, kijk dan zeker eens naar ons tapasbordje van vorig jaar. Daar ga je geïnspireerd worden door nog groenten die je kan gebruiken als hapje.
Voor de volledigheid heb ik hieronder het receptje uitgeschreven, het is misschien super gemakkelijk, maar dat is toch het beste voor een hapje. Ik heb nu gekozen om ze enkel met gerookte zalm te maken, maar je kan er uiteraard mee variëren:
- Kruidenkaas en gerookte zalm
- Kruidenkaas en kippenwit
- Zelfgemaakte surimisalade
- Zelfgemaakte eiersalade
- En nog zoveel meer
Groentetoastjes
Ingrediënten:
- 1/4 komkommer
- 2 sneden gerookte zalm
- Afwerking: bieslook, fijngesnipperde ajuin, ...
Bereidingswijze:
- Schil afwisselend de komkommer, waardoor er een patroon ontstaat.
- Snijd de komkommer in dikke schijven, zodat deze als toastjes gebruikt kunnen worden.
- Beleg de toastjes met de gerookte zalm.
- Optioneel: Werk af met fijngesnipperde bieslook, ajuin of dergelijke.
Smakelijk!
Lotte