Groene salade
05-08-2020
Een salade hoeft niet altijd sla, tomaat en komkommer te zijn. Veel mensen vragen om meer inspiratie om eens iets anders klaar te maken dan deze 3 klassiekers onder de salade groenten.
Je kunt salades eigenlijk met quasi alle groenten klaarmaken zolang je maar voldoende 'out-of-the-box' durft te denken. Serveer deze salade lauwwarm of koud.
Groene salade
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 75g groene asperges
- 75g peultjes (of sugar snaps)
- 75g doperwtjes
- 75g edamame bonen
- 1 pijpajuin
- Een el amandelschilfers
- 2 el olijfolie
- 1 kl mosterd
- Sap van 1//2 citroen
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Grill de asperges en de peultjes in een grillpan tot ze gaar zijn.
- Meng intussen de olijfolie, mosterd, het citroensap en een snuifje peper en zout tot een vinaigrette.
- Rooster de amandelschilfers even.
- Meng nu de gegrilde asperges en peultjes met de doperwtjes en edamame bonen. Verdeel de vinaigrette naar smaak over de groenten.
Dit gerechtje kun je zowel lauwwarm als koud serveren.