Geroosterde paprika & aubergine spread
20-02-2021
Dit is een receptje gebaseerd op een klassieker in de Bulgaarse keuken. Het is een saus of spread op basis van aubergine, paprika, wortel, tomaten en look.
Het wordt gegeten bij sla, als dip of op de boterham. Er kunnen verse tomaten in, ideaal wanneer ze lekker zoet zijn, maar aangezien we daar nu het seizoen niet voor zijn heb ik een eetlepel tomatenpuree toegevoegd. Werkt prima!
Geroosterde paprika & aubergine spread
Ingrediënten
- 1 aubergine, in stukjes gesneden
- 2 rode paprika's, gehalveerd
- 1 wortel, in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook, in stukjes gesneden
- 1 ui, in stukjes gesneden
- 1 el tomatenpuree
- 2 el wittewijnazijn
- Olie
- Paprikapoeder
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Leg de halve paprika's met de velkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Plaats ze in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Daarna laat je ze afkoelen en pel je ze.
- Doe de aubergine met de ui, look, wortel, gepelde paprika's, tomatenpuree en olie in een ovenschaal en plaats terug in de oven voor 30 minuten op 180°C.
- Eens gaar doe je alles in een blender. Kruid af met paprikapoeder, peper en zout, wittewijnazijn en blend tot een grove massa. Er mogen nog wat stukjes inzitten.