Geroosterde kikkererwten
29-08-2020
Wij houden ervan om gerechten af te werken met een knapperige toets, zoals bijvoorbeeld met hartige granola of kruidige noten. Een andere manier om dat te doen is door kikkererwten op smaak te brengen met kruiden en vervolgens te roosteren in de oven.
Je kunt ze ook eten als gezonde snack of serveren als 'borrelnootjes'.
Geroosterde kikkererwten
Ingrediënten
- 200g kikkererwten (uit blik)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- Kruiden naar eigen smaak (zoals paprikapoeder, komijn, currypoeder en nog zoveel meer)
- Snuifje zout
Bereidingswijze
- Spoel de kikkererwten en laat deze eerst zeer goed uitlekken, droog ze eventueel nog wat met een propere handdoek.
- Doe de kikkererwten in een diepvrieszakje en voeg hieraan de olijfolie en de kruiden toe.
- Meng alles schud door elkaar en schud goed met het zakje. Zodat de smaken goed opgenomen worden door de kikkererwten.
- Leg de kikkererwten op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de kikkererwten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Roer om de 10 minuten om, normaal zijn de kikkererwten na 30 minuten klaar. Kijk of ze knapperig zijn of bak nog wat verder.