Geroosterde groenten met kikkererwten
15-04-2021
Vroeger deed ik dit eigenlijk nooit, groenten roosteren in de oven. Ik heb dan ook lang geen oven gehad wat het natuurlijk wat moeilijker maakt :) Maar nu vind ik het tijdswinst omdat ik er niet moet mee bezig zijn wanneer de groenten in de oven zitten. Gewoon even de timer goed zetten en lekker met iets anders bezig zijn of even gewoon niks doen mag ook natuurlijk.
Geroosterde groenten zijn ook handig als foodprep. Je kunt ze nadien gebruiken in sauzen of pasta's. Zowel in warme gerechten als koude. Geroosterde groenten zijn koud namelijk ook super lekker in salades. Het gebeurt vaak dat ik ook kikkererwten bij de groenten doe wanneer ik ze rooster. Kikkererwten, samen met linzen en andere bonen, zijn vleesvervangers waardoor ze ook ineens eiwitten toevoegen aan je gerecht. Nog meer ready-to-eat dus.
Geroosterde groenten met kikkererwten
Ingrediënten (voor 2 à 3 porties)
- 100 g wortel
- 60 g selder
- 60 g rode paprika
- 60 g gele paprika
- 40 g broccoli
- 40 g prinsessenbonen
- 40 g bloemkool
- 180 g kikkererwten, gekookt
- Olie
- Peper & zout
- Paprikapoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd alle groenten in ongeveer even grote stukken.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de groenten er gelijkmatig op.
- Besprenkel de groenten met een beetje olie en breng op smaak met peper en zout.
- Doe het blik kikkererwten open en spoel ze even af onder stromend water.
- Voeg ook deze toe aan de groenten.
- Bestrooi met paprikapoeder.
- Plaats in de voorverwarmde oven voor 20 à 30 minuten. Roer halverwege even om.