Geroosterde broccoli met citroen & amandel

23-10-2019

Wie mijn receptje voor geroosterde bloemkool met yoghurt heeft gelezen, weet dat ik bezig ben met het ontwikkelen van een aantal bijgerechtjes met groenten.

Je kunt met groenten heel creatief aan de slag gaan en verschillende smaken en texturen gaan combineren. En toch zie ik dat mensen vaak bij de klassieke bereidingswijzen blijven hangen. Daarom mijn inspiratie om in dit gerecht broccoli te serveren samen met citroen en amandel.

  • Door de broccoli te roosteren blijft ze knapperig en krijgt ze net een iets andere smaak dan wanneer je ze kookt of stoomt.
  • De citroen geeft een frisse toets aan het geheel waardoor het niet zwaar is om te eten.
  • Door de amandelnoten even te roosteren in een pan worden ze nog iets meer crunchy en hebben ze ook extra smaak.
  • Afwerken doe ik met de zoute smaak van wat Parmezaanse kaas.

Van zo'n gerechtje kan ik echt enorm genieten!

Geroosterde broccoli met citroen & amandel

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 broccoli
  • 2 teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen
  • handvol amandelnoten
  • Parmezaanse kaas
  • peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de broccoliroosjes los en leg ze op een bakplaat met de geplette teentjes look. Doe er wat olijfolie en peper over en zet in de oven gedurende 20 à 25 minuten.
  3. Hak ondertussen de amandelnoten fijn en rooster ze gedurende een paar minuutjes in een de pan op middelhoog vuur. Let erop dat ze niet aanbranden.
  4. Haal nadien uit de oven en voeg citroenzeste toe en het sap van een halve citroen. Rasp wat van de Parmezaanse kaas en strooi samen met de gebakken amandelnoten over het geheel.

Geniet ervan!