Gegrilde puntpaprika's met couscous
Gisteren was het alvast nog een mooie dag en ook voor de volgende week staan er nog enkele voor de deur. Daarom dat ik graag nog eens dit oud receptje uit de kast haal. Het zijn gegrilde puntpaprika's gevuld met couscous en scampi's. Altijd een lekkernij om te maken.
Ik heb er gisteren alvast van genoten, hopelijk is het ook een bron van inspiratie voor jou! De paprika's zijn gevuld met de couscous (indien mogelijk kies dan voor een volkoren variant, deze bevat uiteraard meer vezels). Daarnaast voeg ik er groenten aan toe en scampi's. De paprika's worden dan gevuld en daarna op de BBQ. Als het een druilerige dag is, dan kan je ze ook altijd grillen in de oven.
Hopelijk smaakt het je ook!
Gegrilde puntpaprika's met couscous
Ingrediënten
- 4 puntpaprika's
- 100 g couscous (ongekookt gewogen)
- 400 ml groentebouillon
- 12 scampi's
- 2 lente-uitjes
- 1 paprika
- Koriander naar smaak
- Sap van 1 citroen
Bereidingswijze
-
Pel de scampi's en snijd deze in kleine stukjes, was daarna de
paprika en de lente-uitjes en snijd deze ook in kleine stukjes.
- Verwarm
de groentebouillon en kook hierin de stukjes scampi en
paprika gedurende 5 minuten.
- Voeg daarna de groentebouillon toe aan
de couscous zodat deze kan garen.
- Meng nadien de lente-ui, wat fijngesnipperde koriander en het citroensap eronder. Kruid af met peper en zout naar eigen smaak.
- Was de puntpaprika's en snijd hiervan het hoedje. Haal de
zaadlijsten eruit, nadien vul je de puntpaprika's met de couscous.
- Dit
niet tot helemaal boven zodat je de bovenkant kan dichtdoen met
een tandenstoker (laat deze weken in water wanneer je de paprika's op de BBQ wil grillen).
- Bak de gevulde paprika's gaar op de BBQ of onder de grill.
Vul aan met een salade voor extra groenten.