Gegrilde nectarine & ricotta
Fruit kan je perfect op de BBQ leggen en grillen. Het kan als afsluiter, maar even goed als bijgerecht of deel van een salade. Voor dit gerecht koos ik voor sappige nectarines, maar ook fruitsoorten zoals ananas, appel, peer, banaan en watermeloen kunnen op de grill.
Een BBQ wordt nogal vaak afgesloten met een bolletje roomijsje. Op zich heel lekker, maar wil je graag ook eens iets creatiever en gezonder uit de hoek komen, dan is er dit gerechtje. Je kunt het ter plaatse samenstellen terwijl de nectarine liggen te grillen. Als alternatief voor het bolletje ijs, heb ik een smeuïg mengsel van ricotta voorzien met limoen, vanille en kaneel. Afwerken doe je met veel rode vruchten.
Gegrilde nectarine & ricotta
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 rijpe nectarines
- 1 el neutrale olie (bv. arachide)
- 4 el ricotta
- 1 kl vanille extract of de zaadjes van 1/2 vanillestokje
- Limoensap
- Een snuifje kaneel
- 2 el granaatappelpitjes
- Een handvol frambozen & blauwe bessen
- Eventueel een kl honing
Bereidingswijze
Snijd de nectarines in 2 en verwijder de pit voorzichtig.
- Warm de BBQ op of een grillpan en smeer in met een beetje neutrale olie.
- Grill de nectarines gedurende een paar minuten tot er bruine streepjes van het grillen te zien zijn.
Meng ondertussen de ricotta met de vanille, een eetlepel limoensap en een snuifje kaneel. Wil je het iets zoeter dan kan je ook wat honing toevoegen.
Dresseer de nectarine helften met enkele eetlepels van het ricottamengsel, granaatappelpitjes, frambozen en blauwe bessen.