Eiersalade
Inspiratie voor snel, gemakkelijk en gezond broodbeleg. Dat is een heuse zoektocht geworden voor velen. Niet iedereen is namelijk even creatief in de keuken en we krijgen ook constant te horen dat het klassieke broodbeleg te veel vetten bevat. Wat mag een mens dan nog eten?
Idealiter bereid je natuurlijk zoveel mogelijk zelf je broodsmeersels zodat je exact weet wat er allemaal inzit. Dit lijkt in eerste instantie extra werk, maar als je een beetje bent voorbereid dan kun je ze vaak in een mum van tijd op tafel toveren. We gaven je eerder al een receptje voor een snelle surimisalade en dat vullen we nu graag aan met deze eiersalade.
Kook tijdens het weekend enkele eitjes. Ongepeld en hardgekookt bewaren ze minstens een week in de koelkast. Ideaal tijdens de week als snelle snack, in een salade of zoals hier als broodbeleg.
Serveer op een cracker, toast, rijstwafel of gewoon tussen de boterham.
Lekker als snelle lunch of wanneer je dat hongertje voelt opkomen tussen
de maaltijden in. Ik werkte hier af met wat kiemgroentjes en kerstomaatjes. Je kunt er uiteraard allerlei soorten groenten bij eten.
Eiersalade
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 2 hardgekookte eitjes
- 2 el platte kaas, skyr, yoghurt...
- 1 kl mosterd
- Snuifje kurkuma
- Snuifje zout
Bereidingswijze
- Pel de gekookte eitjes en snijd ze in stukken of prak ze met een vork.
- Meng daarbij de platte kaas, skyr of yoghurt. Hier mag je kiezen waar je voorkeur naar uit gaat of wat je in huis hebt.
- Breng op smaak met de mosterd, kurkuma en wat zout.