Eenpansgerecht quinoa & broccoli
Wie houdt niet van eenpansgerechten? Sinds we dit gerechtje hebben klaargemaakt tijdens ons weekendje Ardennen, heb ik het zelf nog een paar keer op tafel getoverd. Het is zo makkelijk en bevat verrassend leuke combinaties omdat er zowel hartige als zoete componenten en zachte als crunchy texturen inzitten. Iets wat ik enorm kan appreciëren in een gerechtje.
Het voordeel is dat je het ook als koude maaltijd kunt eten en daardoor makkelijk een restje ervan kunt meenemen als lunch naar het werk. Deze tijd van het jaar kun je het ook serveren als bijgerechtje bij de BBQ. Je bereidt het dan zonder de kip, want die leg je natuurlijk lekker op de grill.
En als laatste tip om het nóg sneller klaar te maken, kun je de paprika en broccoli ook uit het vriesvak nemen. Ze zijn alvast voorgesneden wat ervoor zorgt dat jij tijd wint en zijn minstens even gezond als hun verse variant omdat ze onmiddellijk na het oogsten verwerkt en ingevroren worden. Zo blijven de vitaminen en mineralen zo goed mogelijk bewaard!
Eenpansgerecht quinoa & broccoli
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 ui
- 1 teentje look
- 2 el olie
- 300 g kipfilet
- groentebouillon
- 100 g quinoa (ongekookt)
- 150 g paprika
- 250 g broccoli
- 3 el gedroogde veenbessen (of rozijnen)
- 3 el pecannoten
Bereidingswijze
- Snijd de ui en look fijn en snijd de paprika in kleine blokjes en haal broccoliroosjes van de stengels.
- Verwarm de olie in een pan en stoof de ui en look een paar minuten aan. Voeg daarna de stukjes paprika en broccoliroosjes toe. Stoof aan gedurende een 5-tal minuten en haal ze daarna even uit de pan.
- Giet de ongekookte quinoa in de pan en roer om. Leg vervolgens de kipfilet erbij en zet het geheel net onder met de groentebouillon. Laat samen op een matig vuur sudderen tot de kip gaar is. Dit duurt ongeveer 15 à 20 minuten afhankelijk van hoe dik de kipfilet is. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
- Wanneer de kip gaar is en de bouillon is uitgekookt, voeg je de gestoofde groentjes weer toe samen met de gedroogde veenbessen en de pecannoten. Meng en serveer.