Edamame met gember & look

08-08-2020

Een gezond hapje of tapa vinden is niet altijd gemakkelijk. Omdat ik merk dat veel mensen edamame, of ook wel sojaboontjes, niet kennen heb ik dit gerechtje eens klaargemaakt. Ik heb altijd wel edamame boontjes in de diepvries zitten. Komt er dan eens onverwachts bezoek langs dan kan ik snel een lekker en gezond aperitiefhapje op tafel zetten.

Vergeet de peultjes niet te pellen voor het opeten. Je kunt namelijk enkel de boontjes opeten ;)

Edamame met gember & look

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 handjes edamame boontjes (peultjes)
  • 1 teentje look
  • 1 cm gember
  • 1 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl sesamzaadjes

    Bereidingswijze

    1. Snijd de gember en de look fijn.
    2. Stoof deze even aan in een beetje olijfolie.
    3. Voeg de edamame peultjes toe en laat ze enkele minuten meestoven.
    4. Blus met de sojasaus.
    5. Rooster intussen kort de sesamzaadjes in een droge pan en werk de boontjes hiermee af.
    6. Serveer als hapje of fingerfood.

    Laat het smaken!

    Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?