Citroensorbet

06-05-2021

Niets boven een lekker zelfgemaakte sorbet op een warme zondag zoals vandaag. Oké, het echt zomers weer blijft nog even uit. Daarom breng ik vandaag een echt zomers gevoel in huis met deze citroensorbet. ⁠

Ik maakte deze op basis van yoghurt, limoen en uiteraard citroen. Ik maakte gebruik van honing als zoetstof, maar je kan evengoed stevia of een andere zoetstof gebruiken. Ik raad wel aan om iets zoets te gebruiken. Anders gaat de citroensorbet veel te zuur smaken. ⁠

Het is belangrijk dat je tijdens het invriezen van de sorbet regelmatig het geheel gaat omroeren. Indien je dit niet doet is de kans groot dat je sorbet vol zit met ijsstukjes en dit is uiteraard minder aangenaam. 

Citroensorbet

Benodigdheden:

  • 100ml water

  • Sap van 2 citroenen

  • 150g natuuryoghurt

  • 4 eetlepels honing of 15g stevia 

  • 2el limoensap

  • Verse munt (voor de afwerking) 

Bereiding

  • Meng de stevia met het water, citroensap, limoensap en yoghurt.

  • Verdeel het mengsel over een plastic of glazen schaal en plaats in de diepvries. 

  • Schep de sorbet elk uur om en herhaal dit drie tot vier keer.