Chocolade nice cream
27-09-2020
Nice cream is ijs dat gemaakt wordt op basis van banaan en andere fruitsoorten of smaakmakers. Er wordt dus geen room of vet aan toegevoegd. De banaan zorgt ervoor dat het ijs smeuïg en romig is van structuur zoals je bij het klassieke roomijs hebt.
Chocolade nice cream
Ingrediënten (voor 3 à 4 personen)
- 200g banaan
- 2 el yoghurt
- 2 el cacao poeder
- Enkele druppels vanille extract
- 2 el chocolade druppels
Bereidingswijze
- Snijd de banaan in stukjes en doe in een blender samen met de yoghurt, het cacaopoeder en het vanille extract.
- Meng tot een glad geheel.
- Voeg hieraan de chocoladedruppels toe.
- Vries in gedurende minstens 4uur.
- Laat voor het opeten even ontdooien om het ijs makkelijker te kunnen scheppen.
Je kunt de bereiding ook anders aanpakken en enkel de banaan in stukjes invriezen. Wanneer je het ijs wil maken haal je de banaan even uit de vriezer en voeg je ze vervolgens toe aan een blender met de rest van de ingrediënten. Je kunt het ijs dan onmiddellijk opeten.