Blueberry pancakes
Vandaag deel ik met plezier nog eens een ander receptje voor ontbijtpannenkoekjes. Het zijn er geworden met fruit in, namelijk blauwe bessen, daardoor de naam blueberry pancakes.
Dat ik een fan ben van pannenkoeken als ontbijt moet ik waarschijnlijk niet meer zeggen. Ik heb al zo vaak ontbijtpannenkoeken, maar ook wafels gedeeld, waardoor dit al duidelijk was (hoop ik). Bij mij is het belangrijk dat er veel variatie zit in mijn eten, want anders zou ik misschien niet meer ontbijten.
Dus dat is de reden waarom ik er zo vaak mee experimenteer. Ik ga ze wel nooit maken tijdens de week, want daarvoor heb ik geen tijd. Daarom dat ik deze pannenkoekjes per portie heb ingevroren, dan kan ik er ook op een gewone werkdag van genieten. De avond ervoor haal ik het uit en tegen de ochtend zijn ze ontdooid. Dan nog afwerken met wat vers fruit dat ik in huis heb liggen en wat yoghurt (bij mij natuurlijk skyr, my favourite) en genieten.
Zeker een aanrader om ook eens te maken!
Blueberry pancakes
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 150g havermout
- 200ml melk
- 1 ei
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 koffielepel honing
- Snuifje zout
- 100g blauwe bessen
- Olie in sprayvorm
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten behalve de olie en de bosbessen in de blender en blendt totdat je een egaal geheel kreeg. Voeg de bosbessen toe en pulse nog 1 à 2 keer met de blender.
- Doe de olie in een pan en warm deze op. Giet hierop wat deeg en bak de pannenkoek. Je kan deze omdraaien als de belletjes in de pannenkoek blijven staan. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook mooi bruin.
- Bak alle pannenkoekjes en serveer met vers fruit en wat yoghurt!
Smakelijk!
Lotte