Bloemkool & zoete aardappel salade

21-09-2020

Deze salade kun je lauw of koud serveren. Ze is ideaal om op voorhand te maken of om mee te nemen voor de lunch. Door het roosteren van de bloemkool en de zoete aardappel met curry en kurkuma hebben ze extra veel smaak. Maak er een volwaardige maaltijdsalade van door bijvoorbeeld kip, peulvruchten of een andere vleesvervanger toe te voegen.

Bloemkool & zoete aardappel salade

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 bloemkool
  • 200 à 300g zoete aardappel
  • 100g erwtjes
  • Verse koriander
  • 1 el tahini
  • 1 kl limoensap
  • 1 cm gember
  • Olijfolie
  • Currypoeder
  • Kurkuma
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Optioneel:

  1. 300g kipfilet
  2. 250g kikkererwten, linzen, bonen... (gekookt)

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de bloemkoolroosjes los en de zoete aardappel in gelijke blokjes. Leg ze vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel met een beetje olie, currypoeder, kurkuma, knoflookpoeder en peper en zout.
    3. Rooster voor ongeveer 30 minuten.
    4. Meng intussen de tahini met het limoensap, een scheutje water, geraspte gember, een snuifje curry en kurkuma. Voeg indien gewenst meer of minder wat toe om de dressing meer of minder vloeibaar te maken.
    5. Doe de bloemkool en zoete aardappel in een grote kom en meng er de erwtjes en fijngesnipperde koriander onder.
    6. Voeg de dressing toe en meng het geheel.

    Voor een volwaardige maaltijd voeg je nog een bron van eiwitten toe, bv. gebakken kipfilet, kikkererwten, linzen, bonen...

    Laat het smaken!