Bloemkoolspread

20-10-2020

Wat moeten we nu weer eens op de boterham leggen? Dat is een vraag die veel mensen zich vaak stellen. Met deze bloemkoolspread maak je zelf je broodbeleg of dipsausje voor het aperitief. Door tal van kruiden en specerijen toe te voegen, zorg je voor een ware smaakbom.

Bloemkoolspread

Ingrediënten

    • Paprikapoeder
    • Komijnpoeder
    • Kurkuma
    • Knoflookpoeder
    • Cayennepeper
    • Gemberpoeder
    • 1/4 bloemkool
    • 2 el olijfolie
    • 3 el Griekse yoghurt 
    • Verse koriander
    • Peper en zout

      Bereidingswijze

      1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
      2. Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. 
      3. Strooi nu een snuifje van de kruiden (paprika, komijn, kurkuma, knoflook, cayenne en gember) over de bloemkool en enkele eetlepels olijfolie. Meng nu alles samen.
      4. Rooster de bloemkool nu 20 min in de voorverwarmde oven.
      5. Doe in een blender de geroosterde bloemkool, de yoghurt en de verse koriander. Blend tot een glad geheel.
      6. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout indien nodig.

      Laat het smaken!