Bloemkoolhapje met Gandaham
12-12-2019
Bij de feestdagen denk ik spontaan aan de hapjes. Voor we aan tafel gaan wordt er standaard eerst genoten van een aperitiefje met een hapje erbij. Vaak zijn het de klassiekers die op tafel komen zoals de bladerdeeghapjes uit de diepvries of van bij de slager.
Wil je zelf iets creatiever, en ook wel gezonder, aan de slag gaan dit jaar? Dan zullen wij je tot aan het einde van de feestenperiode proberen te inspireren met een aantal leuke aperitiefhapjes.
Beginnen doen we met deze bloemkoolroosjes met verse kruidenkaas in een jasje van Gandaham.
Bloemkoolhapje met Gandaham
Ingrediënten (voor 6 hapjes)
- 3 sneetjes Gandaham
- 6 bloemkoolroosjes
- 30 g verse kaas
- 2 kl currypoeder
- 1 el fijngesneden bieslook
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de bloemkool in roosjes.
- Doe de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie en 1 koffielepel van het currypoeder. Doe alles in de oven voor 20 minuten op 180°.
- Meng de verse kaas met 1 koffielepel currypoeder en fijngesneden bieslook. Snij de Gandaham in de lengte en verdeel er het kaasmengsel over.
- Leg er een bloemkoolroosje op, vouw het dicht en zet vast met een prikker
Dit hapje kan je zowel warm of koud serveren.