BBQ salade met scampi
Het mooie weer in België gaat altijd wat op en af. Maar dat houdt ons niet tegen om alvast aan de lente BBQ te beginnen! Van zodra de zon er weer even door komt laten we de keuken voor wat ze is en slaan we graag gezellig met z'n allen aan het grillen.
Vandaar komt ook mijn inspiratie voor dit gerechtje. Ik wil jullie laten zien dat je naast de traditionele sla, tomaat en komkommer nog heel wat andere zaken bij de BBQ kunt serveren. Je zou het misschien niet verwachten, maar ook avocado en mango laten zich graag een streepjes patroon aanmeten op de grill. Houd dus gerust wat plaats vrij naast de worst en brochettes voor een portie groenten en zelfs fruit!
Stap uit je comfortzone en werk je BBQ gerechtjes af met verrassende ingrediënten zoals wat fijngesneden pittige chilipeper, crunchy sesamzaadjes of fijngesnipperde frisse munt.
BBQ salade met scampi
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 teentje look
- 3 el sojasaus
- 300g scampi
- 1/2 komkommer
- 1 courgette
- 1/2 mango
- 1 avocado
- peper & zout
- 100g rucola
- chilipeper, munt, sesamzaad (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd de look fijn en voeg deze samen met enkele eetlepels sojasaus toe aan de ontdooide en gepelde scampi. Laat zo even marineren.
- Snijd de komkommer en courgette in schijfjes. Doe hetzelfde met de avocado en de mango. De komkommer mag je apart aan de kant zetten.
- Warm een grillpan of de BBQ op en leg er de gemarineerde scampi op (eventueel op een saté stokje zodat je ze makkelijker kunt draaien) samen met de schijfjes courgette, avocado en mango. Kruid af met peper en zout.
- Wanneer gaar dien je de gegrilde ingrediënten op met wat rucola, de komkommer, fijngesneden chilipeper, munt en sesamzaadjes. Indien gewenst kun je nog afwerken met wat extra vierge olijfolie.