Basic tomatensaus
Met deze simpele tomatensaus kun je alle kanten uit. Het vormt de basis voor heel wat gerechten zoals:
Leng de saus nog wat aan met water en voeg eventueel nog wat bouillon toe..
Snijd tomaten en paprika in stukjes, stoof aan en voeg de tomatensaus toe. Maak kuiltjes in de saus en gaar de eitjes.
- Spaghettisaus
Bak gehakt aan met een uitje, voeg groentjes naar wens toe (bv. champignons, paprika, verse tomaat, wortel, prei...) en meng met de tomatensaus. Voor de vegetarische variant kun je gehakt vervangen door linzen of bonen of vegetarisch gehakt.
- Ratatouille
Bak hiervoor stukjes courgette, aubergine, paprika en ui aan in een beetje olie en voeg daarna de tomatensaus toe
Basic tomatensaus
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 stengels bleekselderij
- 500g tomaten of kerstomaten
- olijfolie
- 1/2 blikje tomatenpuree
- Provençaalse kruiden
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Snij de ui, look, selderij en tomaten fijn.
- Zet een pot op met een scheutje olijfolie.
- Wanneer de olie warm is voeg je de ui en de look toe. Stoof enkele minuten aan.
- Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat die ook even meestoven.
- Nadat je de selderij, tomaten, laurier en kruiden hebt toegevoegd, zet je het vuur wat lager en laat je het geheel met afgesloten deksel zo'n 20 à 25 minuten pruttelen. Roer af en toe eens om tot de tomaten uiteenvallen.
- Verwijder het laurierblaadje en kruid indien nodig verder af met peper en zout.