Bananenwafels
Het is weekend, dus het is tijd om nog eens een ander ontbijtje te maken. Vandaag heb ik nog eens wafels gemaakt, want ik heb iemand in huis die zot is van wafels. Daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om bananenwafels te maken. Net zoals de bananenpannenkoekjes die we al eerder gedeeld hebben is het een super gemakkelijk receptje.
Ik heb de wafels gemaakt en gegeten met skyr en aardbeien. De skyr zorgt voor nog meer eiwitten, waardoor mijn ontbijt meer gaat vullen. En de aardbeien zorgen voor extra fruit, maar om eerlijk te zijn, ik ben gewoon verzot op aardbeien. Je kan de wafels ook een met pindakaas of andere soorten fruit. Op die manier heb je ook een leuk ontbijtje.
Geen zin om de wafels te eten als ontbijt, dan kan het ook als tussendoortje of als dessertje. Als je er nog over hebt, dan kan je de wafels gerust invriezen om dan op een later moment te ontdooien om ervan te genieten.
Bananenwafels
Ingrediënten:
- 250g volkoren bloem
- 3 bananen
- 2 eieren
- 100ml melk
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- Vanille extract en kaneel
Bereidingswijze:
- Snijd de bananen in stukken en mix deze samen met de melk, de eieren, de honing, de olie en enkele druppels vanille extract.
- Meng de bloem met de bakpoeder en een snuifje kaneel.
- Meng de droge ingrediënten onder de natte ingrediënten. Meng goed totdat er geen brokjes meer in het deeg zitten.
- Verwarm het wafelijzer en bak de wafels.
- Serveer naar eigen keuze en geniet ervan!
Smakelijk!
Lotte