Banaan-ei pannenkoekjes

04-11-2019

Vandaag deel ik een receptje dat ik eigenlijk al een hele tijd ken. Ik kwam het een aantal jaren geleden tegen via een andere blogger en sindsdien maak ik het regelmatig zelf klaar.

Het originele receptje bestond enkel uit ei en banaan en dit eet ik soms wel eens als tussendoortje.

Over de jaren heen probeerde ik verschillende versies uit en zo kwam ik eens op het idee om er ook wat havermout aan toe te voegen. Op die manier maak ik de pannenkoekjes wat vezelrijker en zijn ze ook net iets meer vullend. Ideaal dus als je ze als ontbijt wil eten of wanneer je een iets steviger tussendoortje kunt gebruiken.

Daarnaast ben ik ook fan van kaneel en durf ik dit wel eens toevoegen. Maar je kan er even goed wat cacao onder mengen voor een chocolade variant. Aangezien er in het receptje zelf geen suiker of andere zoetmakers worden toegevoegd (behalve de zoete smaak van de banaan), kun je er eventueel ook een beetje agave of honing over sprenkelen als je dat wil.

Banaan-ei pannenkoekjes

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 40 g havermout

Bereidingswijze

  1. Blend alle ingrediënten samen tot een glad deeg.
  2. Verwarm een pan en bak kleine pannenkoekjes.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?