Aperitiefsoepje van pompoen
19-12-2019
Naast ons bloemkoolhapje met Gandaham en gevulde champignons, is het vandaag tijd voor een soepje.
Wil je iets simpel en lekker op tafel toveren die echt amper tijd in beslag neemt? Denk dan ook eens aan soep. Het hoeft helemaal geen ingewikkelde ingrediënten te bevatten en je kunt het daardoor ook lekker budgetvriendelijk houden. Je maakt het op voorhand klaar en warmt even weer op voor het serveren.
Wil je een iets feestelijkere afwerking? Serveer dan in een leuk klein kommetje of aperitiefglaasje en voeg iets extra toe zoals gerookte zalm- of heilbotsnippers, garnaaltjes of gerookte ham. Wij werkten af met een schuim van kokos.
Aperitiefsoepje van pompoen
Ingrediënten (voor 6 glaasjes)
- 350 g vruchtvlees
van een oranje pompoen
- 1 sjalot
- 1 el olijfolie.
- 1 blokje vetarme groentebouillon
- 1 laurierblaadje
- 1 takje rozemarijn
- peper en zout
- 1 dl kokosroom
- koriander
Bereidingswijze
- Snijd de sjalot in stukjes en fruit deze even aan met de olijfolie.
- Doe hierna de pompoen er bij. Je kan diepvries pompoen gebruiken als het snel moet gaan, maar laat dan zeker goed uitlekken!
- Gaar de pompoen door ze aan de kook te brengen in 500 ml liter water met het bouillonblokje, het laurierblaadje en het takje rozemarijn.
- Verwijder het laurierblad en het takje rozemarijn wanneer de pompoen gaar is. Mix de soep met een staafmixer en kruid naar smaak met peper en zout.
- Mix met de staafmixer daarna de kokosroom tot schuim. Giet de soep in kleine glaasjes en werk af met een laagje kokosschuim en wat koriander.