Gevulde zoete aardappel
17-11-2018
De weergoden voorspellen voor dit weekend koudere temperaturen. 'Het ideale moment voor wat warmte op mijn bord' dacht ik...
Graag deel ik mijn recept van 'gevulde zoete aardappel' met jullie; heerlijke comfort food op zaterdag om je vingers van af te likken... Enjoy!
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappelen
- 100 gram gekookte linzen (blik)
- 30 gram feta
- 1 grote lepel tomatenpuree
- 70 gram maïs
- 250 gram tomaten passata
- 2 tomaten
- 1 rode ui + 2 teentjes look
- Olie
- Kruiden: peper en zout, veel rode paprika, chili, oregano, tijm,...
Bereidingswijze:
- Begin met de zoete aardappelen goed te wassen en prik er met een vork gaatjes in.
- Verpak beide zoete aardappelen in aluminiumfolie en pof ze gedurende 45 minuten op 200°C in de oven.
- In tussentijd kan je de saus voor in de zoete aardappel bereiden.
- Versnipper de ajuin en look en fruit deze in de olie.
- Voeg vervolgens de linzen en de tomatenpuree toe en snijd de tomaten in blokjes, om ze daarna ook toe te voegen aan het geheel.
- Voeg als laatste de maïs en tomatenpassata toe en laat alles 5 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
- Kruid naar eigen smaak; dit gerechtje mag gerust een beetje spicy zijn.
- Als de aardappelen klaar zijn, haal je ze uit de oven en snij je ze overlangs (niet volledig door want je moet ze kunnen vullen).
- Vul de aardappelen met de saus en verkruimel de feta over het geheel.
- Je kan de gevulde aardappelen eventueel nog even in de oven stoppen onder de grill maar dat is naar eigen keuze.
- Serveer met een kleine salade; zelf koos ik voor rucola, kerstomaatjes en radijsjes.
En dan nu; voetjes onder tafel en genieten maar!